Have camera, will shoot…

… pe gratis chiar. Umbla cateva idei pe partea americana a mapamondului, de cate zile incoace. E un semn clar ca la ei, criza financiara e in plina desfasurare si, dupa cum se pare, e inca departe de final. Din cate citesc, companiile falimenteaza pe capete, iar cei care nu falimenteaza taie in bugete ca in carne vie. Evident, primele bugete care pica sunt pe la advertising (am auzit ca pe la noi se taie deja primele de Craciun… sa fie semn bun?). Pare-se ca au cam apus vremurile campaniilor spectaculoase si se impune o noua moda: “less is more”.

Acuma sa nu luam totul atat de tragic. In primul rand, cei buni nu vor muri de foame, iar in al doilea rand, consider ca se vor deschide cateva usi si pentru oamenii cu mai putina experienta, care sunt dispusi sa faca aceeasi treaba pe bani mai putini. Bine, calitativ vorbind, cat dai atata face (plus/minus).

E clar totusi ca munca s-a subtiat pentru toata lumea si au inceput sa apara niste idei, total de neconceput acum 1-2 ani. David Hobby a lansat discutia printr-un post foarte interesant pe tema asta, pe care va invit sa il cititi aici. Trebuie citit cu atentie si meditat asupra mesajului. Lucru cert, ideea e foarte interesanta, fiind raspandita si de alti cativa fotografi de succes: Chase Jarvis si Vince LaForet. (click pe link-uri pentru articole)

Ca o concluzie, Bil Zelman spune cel mai bine: “Will shoot pro bono, but not for free”. Cititi tot articolul aici.

Drept urmare, vrei ceva poze profi pe gratis? Astept un e-mail. Singura conditie e ca produsul final sa nu fie folosit in scopuri comerciale (discutam alte conditii in cazul asta). Nu ma astept sa sara lumea pe mine acum, dar cine stie…

Pana e gata site-ul (si va mai dura ceva pana atunci la cat timp liber am) puteti arunca un ochi prin pozele mele aici.

Leave a Reply